pin it

ARTIST STATEMENT

 

Historiefortællingen er det centrale omdrejningspunkt for mig som kunstner, jeg arbejder med fortælling og billeder, nogen gange som scenograf andre gange som kunstner og andre igen som underviser, inspirator og sparringspartner.

 

Som scenograf arbejder jeg oftest udfra et manuskript. Jeg fortolker, gestalter og omsætter de uskrevne undertekster til de rum, farver og stemninger, som på bedste vis kan forløse den skrevne tekst. Gennem research, skitser, moodboards og visuals arbejder jeg mig frem til det samlede visuelle udtryk. Jeg nedbryder verdnen og bygger den op i en ny dramatisk virkelighed. Jeg er optaget af fortællingens lag og at underbygge disse lag visuelt, så de subliminært understøtter og fortæller historien.

 

Som billedkunstner kredser jeg om det nære. Jeg maler billeder der fastfryser øjeblikket. Jeg redigerer og udelader det, der får resten til at give mening. Barndommen interesserer mig. Dens flygtighed og uskyld, den korteste tid, som efterlader de dybeste aftryk. Jeg er optaget af krop og køn. Af mennesket som fænomen og af mennesket som individ. Jeg er optaget af portrættet. Portrættet som et øjebliksbillede, en fastfrysning af personen i dets livsfortælling. Jeg bruger det menneske jeg portrætterer som materiale, reducerer, formindsker og forstørrer, for at nå frem til et koncentrat. Et menneske indeholder så uendelig meget, at et portræt højest kan være enten et fotografisk aftryk, et postulat, en fortolkning eller netop et koncentrat.

 

At forløse et værk er et puslespil hvor helet skal gå op, hvor historien er udgangspunkt og facitliste, hvor sjælen er i detaljen såvel som i det store perspektiv.

 

Sarah Maria Fritsche Kbh 2013